Німеччина передасть Україні ще 4 САУ Panzerhaubitze 2000

Німеччина передасть Україні ще 4 САУ Panzerhaubitze 2000

Міністерство оборони ФРН анонсувало передачу Збройним Силам України чотирьох додаткових самохідних артилерійських установок (САУ) Panzerhaubitze 2000.

«Попри напружену матеріальну ситуацію, Бундесвер підтримає Україну ще чотирма Panzerhaubitze 2000, включно з комплектом боєприпасів. Це збільшить кількість цих артсистем, поставлених спільно з Нідерландами, до 22, з яких 14 з Німеччини», — йдеться у повідомленні.

У суботу, 17 вересня, німецьке видання Welt am Sonntag, з посиланням на посла України в Німеччині Андрія Мельника, повідомило, що Уряд ФРН схвалив продаж Україні 18 САУ RCH-155 на базі восьмиколісної бронемашини Boxer.

Як випливає з документів, отриманих WELT AM SONNTAG, Київ звернувся щодо постачання RCH-155 ще в середині липня. Вартість 18 САУ, які Київ хоче замовити у Krauss-Maffei Wegmann (KMW), складає 216 млн євро. Очікується, що САУ будуть готові за 30 місяців після укладання контракту — тобто у 2025 році.

Також 15 вересня міністерка оборони Крістін Ламбрехт оголосила, що ФРН поставить в Україну ще дві системи залпового вогню Mars (наразі передано три) з боєкомплектом у 200 ракет, а також 50 бронемашин Dingo, у передачі яких було відмовлено раніше.

Уряд Німеччини регулярно стверджує, що Німеччина більше не може постачати Україні зброю зі складів армії, оскільки вона потрібна для захисту території НАТО. Водночас Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг трохи більше як тиждень тому дав зрозуміти, що не робить різниці між Україною та територією НАТО. Він закликав країни-члени ще «глибше копати» свої запаси, щоб поставити вкрай необхідне обладнання до України.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»