Німеччина відправляє до України зенітні комплекси

Німеччина відправляє до України зенітні комплекси

На тлі масованого ракетного удару, який сьогодні по Україні завдав злочинний російський режим, Міноборони Німеччини заявило про постачання Україні першої системи ППО.

«Німеччина відправляє першу з чотирьох систем ППО IRIS-T SLM до України. Нещодавні російські ракетні удари на Київ та інші міста показують, наскільки важливі можливі можливості протиповітряної оборони для самооборони України», — йдеться у повідомленні німецького оборонного відомства у твіттері.

Нагадаємо, що загалом ФРН планує поставити Україні чотири батареї ЗРК IRIS-T SLM. Крім того, на сайті федерального німецького уряду зазначається, що наразі доступний бюджет на три додаткових системи IRIS-T SLM. За планом перша система IRIS-T SLM має надійти у жовтні, постачання ще однієї очікується до кінця року, решти двох — у 2023 році.

Система IRIS-T SLM (організаційно один комплекс це батарея) складається з радіолокатора спостереження, центру управління та трьох пускових установок на яких готові до запуску 24 зенітні керовані ракети.

Україна просить ФРН продати одинадцять батарей ЗРК Iris-T SLM

ЗРК Iris може перехоплювати винищувачі, гелікоптери та безпілотники в радіусі 40 кілометрів і на висоті 25 кілометрів. Також можуть бути перехоплені ракети малої дальності та керовані ракети, якими зараз Росія обстрілює українські міста.

Раніше повідомлялось, що Україна подавала до німецького уряду заявку щодо придбання у німецької промисловості одинадцяти батарей зенітних ракетних комплексів Iris-T SLM, яка вважається однією з найсучасніших і дорогих систем ППО.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»