FPV-дронів на фронті буде більше, — Федоров

FPV-дронів на фронті буде більше, — Федоров

Через спрощення процедур 40 нових типів українських дронів були схвалені для експлуатації в ЗСУ, а їх виробники вже отримують державні контракти. Рік тому нових моделей було лише 7.

Про це повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Просто зараз військовим потрібні тисячі FPV-дронів [«First Person View»], адже вони швидкі, влучні, маневрені та знищують багато російської техніки. Маємо бюджет на закупівлю таких БПЛА, але наразі не кожна українська компанія готова виробляти настільки багато дронів. Одна з головних причин — компанії не проходили всі етапи допуску для експлуатації через складність процесу», — повідомив Федоров.

«Ми прибрали майже всі блокери. Ввели fast-track для БПЛА, створили спеціальні зони для навчання пілотів та тестування дронів. Усунули зайву бюрократію, спростили допуск для експлуатації та багато іншого, — розповів пан віцепремʼєр-міністр. — Завдяки цьому 40 українських БПЛА пройшли процедуру введення в експлуатацію та вже отримують державні контракти. Ще рік тому таких безпілотників було лише сім».

Він зазначив, що команда «Армії дронів» постійно на зв’язку з виробниками — консультує щодо оформлення документів, допомагає організовувати випробування на полігоні тощо. Тому українським розробникам FPV-дронів не треба хвилюватися стосовно проходження всіх процедур. «Ми завжди готові допомогти, щоб ви швидше отримали контракти та масштабували виробництво», — наголосив Федоров.