До Збройних Сил України мобілізовано 11 тисяч жінок

ЗСУ

З початку широкомасштабного вторгнення в Україну російських окупаційних військ до лав Збройних Сил України було мобілізовано понад 11 тисяч жінок.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«З першого дня війни жінки нарівні з чоловіками стояли в чергах до територіальних центрів комплектування, щоб долучитися до захисту нашої Батьківщини. Вони обирали найнебезпечніші спеціальності, поповнюючи лави гранатометників, кулеметників, стрільців та снайперів, іноді маючи найнеочікуваніші бажання стати навідниками танків, бути у складі обслуги гармат та мінометів. Вчителі, викладачі та науковці, інженери, економісти, юристи, медичні працівники, домогосподарки, молоді мами, які перебували в декретних відпустках… Усіх їх об’єднує те, що вони — справжні українські жінки, які не змогли всидіти вдома, коли їхня Батьківщина кричала на весь світ про допомогу», — зазначив офіцер.

На теперішній час в Сухопутних військах ЗС України служить понад 16 тисяч жінок, в Повітряних Силах — понад 7 тисяч, у Військово-Морських Силах — близько 2 тисяч, в Десантно-штурмових військах — близько тисячі, в Силах територіальної оборони — понад 3 тисячі військовослужбовців-жінок.