Raytheon отримала контракт на ракети AMRAAM для України

Raytheon отримала контракт на ракети AMRAAM для України

Raytheon Technologies отримала від Повітряних сил США контракт вартістю 1,15 мільярда доларів на постачання ракет AIM-120 D-3 та C-8 AMRAAM, частина з них для України.

Про це повідомляє пресслужба американської компанії.

«Ми визнаємо, що AMRAAM є найдосконалішою, перевіреною в бойових діях ракетою, і ми зобов’язані перед військовими забезпечити, щоб вони мали технологію, яка їм потрібна, коли вона їм потрібна», — сказав Пол Ферраро, президент підрозділу Air Power компанії Raytheon. «Незалежно від того, чи це «повітря-повітря», чи «земля-повітря», AMRAAM продовжує свою горду спадщину з більшою потужністю та точністю, ніж будь-коли раніше, завдяки цьому контракту».

Окрім ПС США та ВМС США, контракт передбачає постачання універсальних ракет AMRAAM та/або запчастин до 18 країн, включаючи Україну, із розширенням виробничих ліній як у США, так і партнерів по Альянсу.

Нагадаємо, що універсальні ракети AMRAAM використовуються як літаками, так і в якості зенітних керованих ракет в комплексах протиповітряної оборони NASAMS (National Advanced Surface-to-Air Missile System).