Україну більше не цікавить Super Tucano, — Embraer

Україну більше не цікавить Super Tucano, — Embraer

Бразильський оборонний гігант Embraer не веде перемовин з Україною щодо продажу легкого штурмовика, хоча й прагне продати свій A-29 Super Tucano у країни Європи.

Про це генеральний директор підрозділу Embraer розповів журналісту Breaking Defense під час Paris Airshow.

«Вони дуже цікавилися нашим літаком у минулому, але, чесно кажучи з вами, ми більше не спілкуємося з ними», — сказав Боско да Коста Джуніор. «У мене немає з ними відкритої розмови».

Попри втрату актуальності питання продажу легкого штурмовика Києву, Embraer все ще прагне продати свій A-29 Super Tucano у Європі.

«Ми бачимо дуже хороший імпульс для цього літака тут, у Європі. Ми віримо, що цей літак міг би додати цінність і надати додаткові можливості військово-повітряним силам, особливо з огляду на витрати протягом життєвого циклу та експлуатаційні показники, такі як доступність і здатність відправлення», — сказав він. «Я вважаю, що це причина того, що літак привертає увагу тут, у Європі, але ми ведемо дуже серйозні розмови не лише в Європі, а й в Азії, на Близькому Сході та в Південній Америці».

Нагадаємо, що літак Embraer EMB 314 Super Tucano / A-29 розглядався Повітряними Силами ЗС України у 2019-2020 роках, як навчально-бойовий літак, який може замінити, так звану шкільну парту для військових авіаторів, навчально-бойовий літак Aero L-39 Albatros.