У Міноборони презентували жіночу польову форму

форма для жінок

Міноборони представило модель літнього польового костюма для жінок-військових, яка отримала найбільшу кількість позитивних відгуків після випробувань в одній із частин ЗСУ.

«Враховуючи антропометричні дані жінок, зокрема будову плечей, грудної клітини, талії та стегон, зауваження і пропозиції українських військовослужбовиць, які випробовували дослідні зразки, в наявну польову форму було внесено конструктивні зміни, внаслідок яких вона стала більш підлаштованою під жіночу будову тіла», — повідомляє пресслужба міністерства.

форма для жінок

У відомстві відзначають важливості цієї роботи, адже на сьогодні у ЗСУ служить майже 42 тисячі жінок, п’ять тисяч виконують бойові завдання на передньому краї нарівні з чоловіками. «Тому наше завдання — забезпечити їм належні умови проходження служби. Зручна військова форма одягу — це одна із важливих складових, адже наші захисниці носять її щодня», — прокоментував заступник міністра оборони Денис Шарапов.

форма для жінок

«Куліска на кітелі, завдяки якій жінка може відрегулювати зайвий об’єм тканини на спині. Вкорочений кітель та розрізи по боках для зручності нахилів та присідань. Еластична стрічка під колінами, яка дає можливість зменшити ширину штанини. Завищена лінія талії в штанах з «тунельним» поясом, що призначений для зміни об’ємів талії, наприклад під час вагітності на ранніх строках. Усі ці зміни було враховано та закладено у нові лекала літнього польового костюма», — розповіли військовослужбовиці, які брали участь у дослідній експлуатації.

форма для жінок

Щодо білизни: вона універсальна, з високою посадкою, у складі бавовна та еластан, гарно тягнеться й тримає форму.

Після затвердження зразків розпочнеться закупівля оновленої форми.

форма для жінок