Маркус написав рапорт про відставку з посади

Маркус прокоментував відео з солдатами на мінному полі

Головний сержант 47-ї окремої механізованої бригади Валерій Маркус звинуватив командування частини у некомпетентності та написав рапорт на звільнення з посади.

«Я категорично не згоден з рішеннями щодо застосування і розвитку 47 бригади. Збудувати військову частину згідно з тими цінностями, які ми декларували на початку її створення, нам не дозволили. Вплинути на ситуацію або виправити більше можливості не маю. Моє перебування на посаді головного сержанта бригади більше не вважаю доцільним. Своїх людей я залишити не можу, тому йду на найнижчу посаду за власним бажанням, щоб бути ближче до них на полі бою. Рапорт вже у командира на столі», — повідомляє написав сержант у Telegram.



У рапорті щодо свого призначення на нижчу посаду Маркус пише про систематичне приниження сержантського складу у військовій частині А4699, нерозуміння командуванням важливості морального духу бійців та некомпетентність офіцерів керівного складу військової частини та зокрема називає заступника командира бригади аморальним дегенератом.

Маркус написав рапорт про відставку з посади

Нагадаємо, що раніше Валерій Маркус прокоментував поширене Юрієм Бутусовим у мережі шокуюче відео як українські солдати з 47-ї механізованої бригади підриваються на російських протипіхотних мінах під час евакуації поранених побратимів з поля бою.