Петро Порошенко привіз на фронт допомогу для військових

П’ятий Президент України разом з депутатом польського Сейму Павлом Ковалем побував у Запорізькій та Донецькій областях, де передав техніку бригадам Десантно-штурмових військ.

Десантники отримали «пересувні авторемонтні майстерні, лазне-пральні комплекси, вантажівки DAF та шини для автомобілів HMMWV (Хамві), які в дефіциті на фронті», повідомляє пресслужба партії «Європейська Солідарність». Попередню партію техніки, а також боєприпаси, Петро Порошенко передав у червні.

Польський політик, який не вперше на Донеччині, сказав, що робитиме все можливе аби Україна цього року розпочала передвступні перемовини з ЄС, а у 2024 — у Вашингтоні отримала запрошення в НАТО. Зауважимо, що вашингтонський саміт ювілейний — наступного року Організація Північноатлантичного договору відмічатиме своє 75-річчя.



«Ми дуже вдячні українській нації за цей опір. Я бачив Бучу… Я вважаю, що всі в Європі мають знати, що українці воюють за Європу, за наші спільні цінності. Моя місія — пояснювати це в Польщі. І не тільки в Польщі, а й в усіх європейських країнах, щоб донести дуже чіткий меседж: сьогодні українці – це справжні європейці, які готові віддати своє життя за наші спільні цінності», — сказав тоді Павел Коваль.

Порошенко зазначив, що знає як важко військовим. «І ми [політики] маємо зробити все від нас залежне для того, щоб збільшити їхні можливості для наступу. Багато людей прийшло нових, по мобілізації, і треба їх навчити. Сьогодні є серйозна робота підготовки нових офіцерських кадрів — командирів взводів, рот. Тому ми ухвалили зміни до закону, щоб мотивувати інструкторів, тому заборонили відправляти на фронт підрозділи без підготовки», — повідомив він.

«Я хочу підтримати слова Валерія Залужного, Головнокомандувача ЗСУ, що нас ніхто не зупинить — ніякі обмеження щодо застосування зброї. Ми будемо йти вперед і бити ворога. І робити, до речі, свою частину парламентської роботи. Для того, щоб підготувати й Вашингтонський саміт НАТО, і вже в жовтні цього року забезпечити рішення про початок переговорів про вступ в Євросоюз», — наголосив Петро Порошенко.