Ми перші передали Україні ракети великої дальності, — Сунак

Challenger 2

Великобританія, яка вже підготувала 19 тисяч українських солдатів, готується вчити українських пілотів, передає Україні тисячі танкових снарядів та 70 бойових і логістичних машин.

Прем’єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак оголосив про новий великий транш підтримки для України, який включає тисячі 120-мм снарядів до гармат танків Challenger 2, понад 70 бойових машин і машин матеріально-технічного забезпечення, а також пакет підтримки на суму 50 мільйонів фунтів стерлінгів для ремонту озброєння та створення нового реабілітаційного центру для українських військових.

«Великобританія була першою країною «Групи семі» (G7), яка надала Україні бойові танки, і першою країною, яка надала ракети великої дальності. Ми також відіграли важливу роль у створенні нової міжнародної коаліції для забезпечення України бойовою авіацією», — наголосив Ріші Сунак.



За останні пів року Велика Британія також розширила програму військового вишколу українських новобранців. На сьогодні за цією програмою підготовлено понад 19 000 солдатів, а навчання українських пілотів у Королівстві розпочнеться цього літа.

Прем’єр-міністр також зазначив, що усунення потреби в офіційному ПДЧ (плані дій щодо членства) забезпечить швидший вступ України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО) після закінчення війни.