Babcock отримала контракт на підтримку української армії

CVRT

Британська оборонна компанія Babcock Group отримала річний контракт вартістю 65 млн доларів на обслуговування та підтримку української бойової техніки.

Угода з Міноборони Сполученого Королівства включає пункт щодо можливого продовження на більший термін по закінченню початкового 12-місячного контракту.

Згідно з контрактом, Babcock надаватиме оперативну підтримку бронетехніці, наданій Великобританією українським військовим, зокрема танкам Challenger 2 і бойовим розвідувальним машинам CVRT, навчатиме український персонал експлуатації озброєння, забезпечуватиме запчастинами та логістику постачання.

Представники компанії наголосили, що угода зміцнює відносини Babcock з Україною та спирається на тристоронньому Меморандумі між Babcock, Міноборони України та урядом Великої Британії, від червня 2021 року, а також на нещодавно підписаній Угоді про співпрацю з українським державним концерном «Укроборонпром».

«Контракт забезпечує суттєву підтримку України на полі бою. Наша підтримка непохитна і триватиме стільки, скільки буде потрібно», — сказав міністр оборони Бен Уоллес.