Коштів, зекономлених на закупівлі харчування, вистачить на зимову форму, — Дана Ярова (ВІДЕО)

форма

Місяць тому у Міноборони казали, що немає коштів на зимову форму для армії. Тепер вони є, адже економія на відкритих закупівлях харчування склала мільярди гривень. Як вдалося поламати корупційні схеми, які захищав особисто міністр оборони Олексій Резніков.

Відкриті торги через систему Прозорро вже заощадили понад 30% коштів, — повідомила волонтерка та членкиня Громадської антикорупційної ради при Міноборони Дана Ярова.

«Ще місяць тому мені говорили, що немає коштів на закупівлю зимової форми. Тепер вони є, адже економія на закупівлі харчування склала 4,3 мільярда гривень. Ми вже оголосили тендер на купівлю зимової форми, тож закликаю всіх підприємців виходити на торги. А от по закупівлі палива вимальовується ситуація, значно цікавіша, ніж із «яйцями по 17», — зазначила Ярова.

Вона зауважила, що попри всі намагання зірвати закупівлі, зокрема й особисто міністра оборони Олексія Резнікова, який подав на Уряд лист з пропозицією відмовитись від відкритих тендерів, це не вдалося зробити завдяки розголосу та увазі громадськості.

«Якщо аналізувати бюджет Міноборони за величиною витрат на першому місці — зброя. Ми не тільки отримуємо зброю від партнерів, а ще закуповуємо у значній кількості. На другому — заробітна платня. На третьому — харчування. На четвертому — паливно-мастильні. На п'ятому — речове. Все, що можна проторгувати для тилового забезпечення ЗСУ, буде на Прозорро. Виробники й великі оператори ринку, які боялися працювати з Міноборони, тепер можуть брати участь у прозорих торгах», — наголосила Ярова.

Про все це й ще багато цікавого дивиться в інтерв'ю.