143-й онтц Сил підтримки ЗСУ отримав почесне найменування

143-й онтц Сил підтримки

143-му об'єднаному навчально-тренувальному центру Сил підтримки Збройних Сил України присвоєне почесне найменування «Поділля».

Про це йдеться в Указі Президента України № 609/2023 від 29 вересня. Стрічка до Бойового Прапора з почесним найменуванням була вручена частині 1 жовтня під час проведення урочистих заходів до Дня захисників і захисниць України на території Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця».

У нинішньому вигляді центр існує з осени 2020 року. Тоді 143-й центр розмінування (військова частина А2641) та 201-й навчальний центр Командування Сил підтримки (в/ч А1884) в результаті злиття утворили 143-й об’єднаний навчально-тренувальний центр Сил підтримки Збройних Сил України (в/ч А2641).

Центр готує військових фахівців за спеціальностями саперів, вогнеметників, водолазів-підривників, кінологів, служби РХБЗ, топогеодезичного і навігаційного забезпечення, крім того, у підпорядкуванні центру є 3 кафедри військової підготовки офіцерів запасу.

У 143-му центрі проходять вишкіл військовослужбовці Сухопутних військ, ССО, Сил підтримки, ВМС, Нацгвардії, ДСНС, СБУ. Підрозділ водолазної підготовки 143 онтц – єдиний заклад в Україні, який навчає водолазів усіх основних і додаткових спеціальностей (зокрема інженерних).