Контрактники мають право шити форму в ательє за державний кошт

зсу

Якщо офіцерам, сержантам і солдатам контрактної служби немає можливості підібрати предмети форми за розміром, вони можуть шити форму за ордерами або отримати тканиною.

Таку можливість передбачає Інструкція про організацію речового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в мирний час та особливий період, затверджена наказом Міноборони від 29 квітня 2016 року № 232 (зі змінами), повідомляє АрміяInform.

Пункт 3 розділу III Інструкції визначає, що індивідуальне пошиття предметів обмундирування проводиться, як правило, в ательє військової торгівлі, ательє та швейних підприємствах цивільних організацій, незалежно від форм власності за договорами, укладеними між військовими частинами та цими організаціями.

Вартість пошиття предметів обмундирування в ательє оплачується за рахунок кошторису Міністерства оборони:

  • пошиття за ордерами — безготівковим порядком шляхом перерахування коштів з поточного рахунку військової частини на розрахунковий рахунок відповідного ательє;
  • у разі видачі тканини на руки — шляхом відшкодування вартості шиття фінансовим органом військової частини.

Підставою для оплати пошиття предметів обмундирування за ордерами є рахунок ательє з додатком першого примірника квитанції замовлення (додаток 3 Інструкції) за кожне виконане замовлення.

Під час пошиття предметів обмундирування з тканини, яку отримано у військовій частині за власні кошти військовослужбовця, вартість пошиття відшкодовується на підставі пред’явленого військовослужбовцем першого примірника квитанції ательє щодо оплати пошиття та отримання замовлення.

На виплату грошей речовою службою військової частини складається роздавальна відомість, яка підписується командиром військової частини, начальником речової служби та подається у фінансову службу військової частини.

Якщо військовослужбовцю у зв’язку зі службовою потребою термінового вибуття з військової частини видано тканину для пошиття предметів обмундирування, то відшкодування вартості пошиття проводиться за новим місцем служби за наявності першого примірника квитанції замовлення та відповідної довідки (додаток 4 Інструкції) військової частини про видачу тканини на пошиття предметів обмундирування.

Квитанції ательє, пред’явлені військовослужбовцями для оплати пошиття предметів обмундирування, перевіряються речовою службою військової частини щодо відповідності виданим ордерам або накладним на отримання тканини на руки, а також записам, зробленим у картках обліку речового майна особистого користування, про видачу військовослужбовцям указаних предметів. На квитанціях начальник речової служби робить письмове підтвердження щодо оплати вартості пошиття предметів, зазначених у квитанціях.



Посилання на повні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, продовольчого, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців»