Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ

Тетяна Остащенко та Анатолій Казмірчук

Президент України Володимир Зеленський звільнив за посади Командувача Медичних сил Збройних Сил України генерал-майора медичної служби Тетяну Остащенко.

Про це йдеться в Указі Президента №760/2023 від 19 листопада. Указом № 761/2023 на цю посаду призначено генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука, який був начальником Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» у місті Києві.

«Завдання очевидне — і про це неодноразово говорилося в суспільстві, зокрема у спільноті наших бойових медиків, — потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення наших воїнів. Від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні, від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута справді правильно та справді ефективно. Досвід ефективності конкретних підрозділів має бути поширений на всі сили оборони. Сьогодні на зустрічі з міністром оборони Умєровим визначили пріоритети, і часу, щоб чекати результату, багато не буде. Рух у змінах потрібен швидкий», — повідомив президент у зверненні 19 листопада.

Нагадаємо, що згідно із прийнятим у 2021 році законом про основи національного спротиву, Медичні сили набули статусу окремого роду сил ЗС України. 30 липня 2021 року міністр оборони України Андрій Таран призначив полковника медичної служби Тетяну Остащенко першим Командувачем Медичних сил Збройних Сил України.