Зеленський назвав кількість загиблих українських воїнів

Зеленський назвав кількість загиблих воїнів

Від початку повномасштабного вторгнення загинула 31 тисяча українських військових. Близько 15 тисяч вважаються зниклими безвісти. Кількість поранених не називається.

Кількість загиблих воїнів назвав Президент України під час пресконференції 25 лютого.

«Українців загинуло 31 тисяча. Я не скажу, скільки поранених, оскільки росія знатиме, скільки людей пішло з поля бою», — повідомив президент.

Також відомо, що у Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, станом на жовтень 2023 року були дані про близько 15 тис. військових. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко: «Станом на зараз понад 26 тис. осіб знаходяться у розшуку, вони є зниклими безвісти за особливих обставин. З них 11 тисяч — це цивільні громадяни і близько 15 тисяч — це військові».

Зеленський розповів, що втрати росіян складають 180 тисяч загиблих і ще до 500 тисяч окупантів отримали поранення.

Нагадаємо, що за даними Генерального штабу ЗСУ безповоротні втрати росіян складають 409 820 осіб. Сюди мають бути враховані вбиті, зниклі безвісти, ті, що потрапили в полон, померлі від ран та поранені військовослужбовці, які не повернулися до строю.

За оцінками американських урядовців на літо 2023 року втрати українських військ оцінювалися до 70 000 убитих і від 100 000 до 120 000 поранених.