Рада прийняла законопроєкт про посилення мобілізації у першому читанні

мобілізація

Двісті сорок три депутати підтримали у першому читанні поданий Урядом проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (реєстраційний номер 10449).

Раніше, учора, парламентом було визначено законопроєкт № 10449, як невідкладний, а також проголосовано за скорочення строку внесення альтернативних законопроєктів наполовину.

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки на своєму засіданні 7 лютого рекомендував Верховній Раді за наслідками розгляду в першому читанні проєкт Закону № 10449 прийняти за основу, доручивши Комітету доопрацювати його з урахуванням поправок і пропозицій та внести його на розгляд Верховної Ради у другому читанні, а альтернативні законопроєкти (реєстр. №№ 10449-1, 10449-2 та 10449-3) — відхилити.

На внесення правок дається два тижні, після чого, наприкінці лютого, закон має бути винесено на друге читання для остаточного прийняття. Очікується, що закон може вступити в дію наприкінці березня або на початку квітня.