Серія креативних відеороликів про бізнес-проекти демобілізованих бійців АТО

бізнес-проекти демобілізованих бійців АТО

Асоціація підприємців-ветеранів АТО підготувала серію міні відеороликів про реальних людей, які почали власні справи, повернувшись з війни.

Кожна серія — одна з бізнес-ініціатив ветеранів.

Частина 1. «Натерті вовки»

Олександр Матяш до війни був виконавчим директором фірми, яка продавала запчастини до трамваїв та тролейбусів. Служив у батальйоні «Київщина». А повернувшись, відкрив власний бізнес з виробництва зручної чоловічої білизни — «Regata Club».

Проект розробляв у селищі Новоохтирка, в казармі, в наряді. «Після восьми годин під палючим сонцем Луганщини виявилося, що труси натерли п’яту точку абсолютно всім бійцям. Ми стали нежиттєздатними як підрозділ, — жартує Олександр. — Насправді дрібниць немає. Якщо на тобі неправильні труси, ти не боєць».

Частина 2. «Довбане перемир'я»

У центрі уваги авторів ролику бізнес-ініціатива – «Veterano Coffee». Минулого літа в Києві відкрилося кілька мобільних кав'ярень під цією маркою, в планах — запуск повноцінної великої мережі «Veterano Coffee» за участю ветеранів ЗСУ, які підтримають ініціативу.

«Ця ініціатива загальноветеранська. Зараз відкрита одна кав'ярня, вона має показати ветеранам що після війни життя є. Є шанс вкласти гроші у справу, яка тобі подобається, яка буде тебе реабілітувати, тому що це спілкування з вдячними людьми. І мережа апріорі має розвиватися, за рахунок багатьох ветеранів, які підтримують цю ініціативу», — зазначив Валерій Липинський, ветеран батальйону «Айдар».

Частина 3. «Кілька»

Третій ролик про бізнес-проект «Pizza Veterano» - два бійця АТО відкрили власну піцерію.

Ці сміливі чоловіки — Леонід Остальцев і Рафаель Агаєв. Вони спілкувались ще до війни, але в АТО доля їх розвела по різним містам і батальйонам. Коли ж повернулись до мирного життя, зрозуміли, що далі жити як завжди не вийде. Тоді прийшла ідея відкрити не просту піцерію, а таку, завдяки якій можна допомагати військовим.

Як саме? Все просто, вони використовують правило «підвішеної» піци. Кожен відвідувач закладу може оплатити піцу для учасників АТО. Коли ж такі прийдуть у піцерію, їм віддають якусь з цих піц безкоштовно.

Зараз піцерія набрала обертів: штаб збільшився (і працюють там виключно бійці АТО), «підвішені» піци почали не тільки дарувати українським військовим в самому закладі, але і надсилати у госпіталі для поранених, регулярно проводяться майстер-класи для діточок.


Склад команди, яка готувала міні ролики:

Режисер — Дмитро Степанов

Сценарії:
Павло Паштет Білянський
Майкл Щур
Мартин Брест

Актори:
Роман Марінов
Майкл Щур
Василь Дансер
Макс Музика
Володимир Шевченко
Валерій Хартман
Дмитро Крикун
Олександр Матяш
Ілля Богданов
Остальцев Леонід

Інформаційна підтримка — Яна Холодна і Армія ФМ.

Фото підтримка — Шульман

Організатор — Матяш Саня



Використані джерела:
Асоціація підприємств ветеранів АТО
Всеукраїнський Центр допомоги учасникам АТО
Гордий бути українським