Танкісти 14 омбр на танках Т-64БВ представлять Україну на Strong Europe Tank Challenge 2017

Танкісти 14-ї механізованої бригади на Т-64БВ їдуть представляти Україну на Strong Europe Tank Challenge 2017 фото: visnyk.lutsk.ua

Волинські воїни танкісти з 14 окремої механізованої бригади їдуть захищати честь України на міжнародних танкових змаганнях країн НАТО – «Танковий виклик сильної Європи-2017» (Strong Europe Tank Challenge 2017), які відбудуться на полігон Графенвер (Grafenwöhr) у Німеччині.

Один із танкових взводів механізованої бригади з Володимира-Волинського неодноразово визнавався найсильнішим в Україні. Так у серпні 2016 року танковий взвод 14 окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід», під командуванням капітана Романа Багаєва, став кращим у Сухопутних військах, а у вересні того ж року - у Збройних Силах.

Танкісти 14-ї механізованої бригади на Т-64БВ їдуть представляти Україну на Strong Europe Tank Challenge 2017 Танкісти 14-ї механізованої бригади на Т-64БВ їдуть представляти Україну на Strong Europe Tank Challenge 2017 Танкісти 14-ї механізованої бригади на Т-64БВ їдуть представляти Україну на Strong Europe Tank Challenge 2017фото © visnyk.lutsk.ua

На відміну від більшості суперників, з якими доведеться змагатися у Німеччині, волиняни на своїх модернізованих Т-64 мають за плечима не лише досвід баталій на полігонах, а брали участь у запеклими боях на Донбасі, причетні до звільнення Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного, Мар’їнки, Красногорівки, билися за Савур-Могилу та Дебальцеве.

Сьогодні під контролем командувача військ оперативного командування «Захід» генерал-майора Олександра Павлюка, було здійснено завантаження техніки та матеріальних засобів, які будуть задіяні під час проведення змагань.

Танкісти 14-ї механізованої бригади на Т-64БВ їдуть представляти Україну на Strong Europe Tank Challenge 2017 Танкісти 14-ї механізованої бригади на Т-64БВ їдуть представляти Україну на Strong Europe Tank Challenge 2017Танкісти 14-ї механізованої бригади на Т-64БВ їдуть представляти Україну на Strong Europe Tank Challenge 2017фото © visnyk.lutsk.ua

Нагадаємо, що у минулорічному Strong Europe Tank Challenge переміг підрозділ з Німеччини на Leopard 2A6, друге місце зайняла Данія на Leopard 2А5, третє - підрозділ з Польщі, який також виступав на танках Leopard 2А5. Примітно, що США які виставляли два взводи на танках M1A2 Abrams, у число призерів не увійшли.



Використані джерела:
visnyk.lutsk.ua