Топ-10 найефективніших снайперських гвинтівок

Ukrainian Military Pages

У світі зброї в кожного своя думка про те, яка гвинтівка стріляє найкраще. Калібр, кулі, грани, довжина ствола, вага – саме за цими критеріями визначають найбільш смертоносну снайперську гвинтівку.

Автори сайту www.10deadliest.com порівняли всі ці фактори і склали свій список найефективніших снайперських гвинтівок у світі.

10. M40A3

Ukrainian Military Pages

Серію M40 (M40A1, M40A3, M40A5) створили на базі гвинтівки Remington 700 і нею переважно користувались мисливці. Але потім зброярі Корпусу морської піхоти США переробили бездоганний затвор Remington під набій 7,62х51 мм NATO і отримали просту у використанні гвинтівку з ефективною дистанцією до 1 км.

9. Knights Armament M110

Ukrainian Military Pages

Бувши творінням рук Юджина Стоунера, конструкція цієї гвинтівки подібна до M16, але з деякими оновленнями. У неї довший ствол, і стріляє вона патронами 7,62х51 мм NATO. Ефективна дальність стрільби – до 800 метрів. Можна встановити глушник або полум’ягасник.

8. LWRC SABR

Ukrainian Military Pages

У цієї гвинтівки два швидкозмінних ствола завдовжки 12 і 20 дюймів, а отже її можна ефективно використовувати як за прямим призначенням, так і в близькому бою. Патрон – 7,62х51 мм NATO.

7. Stealth Recon Scout (SRS)

Ukrainian Military Pages

Ще одна гвинтівка зі змінними стволами калібру .308 та .338. Але головна її особливість у тому, що це булпап гвинтівка з повнорозмірним стволом, але укороченою загальною довжиною. Для стрільби з середньої дистанції, стрілець використовує ствол і затвор калібру .308, з дальньої – .338.

6. Accuracy International AS50

Ukrainian Military Pages

Ця гвинтівка розроблялася спеціально для підрозділу SEAL. Вона працює в найсуворіших середовищах, зокрема в піску і бруді. Магазин вміщує 5 патронів калібру .50. Ефективна дистанція – 1,500 м.

5. McMillan TAC 50

Ukrainian Military Pages

Цю гвинтівку ще називають «Big Mac», адже вона використовує патрони калібру .50. Утримує рекорд по максимальній дистанції підтвердженого вбивства. Часто використовується для знищення ворожих транспортних засобів.

4. Barrett .416 Model 99

Ukrainian Military Pages

Ця гвинтівка стріляє менш потужними патронами .416 (10,6х83 мм), однак початкова швидкість кулі у неї вище завдяки її аеродинаміці. Це означає, що вітер, волога і температура для неї не такі критичні. Ефективна дальність стрільби – 2,600 м.

3. AWSM

Ukrainian Military Pages

Повна назва – Arctic Warfare Super Magnum, а це означає, що вона розроблена для стрільби при найбільш екстремальних температур – у неї затвор з долами, що допомагає боротись з обмерзанням. Патрон – .338 Lapua, ефективна дальність стрільби – 1,100 м.

2. Barrett M107A1

Ukrainian Military Pages

Barrett M107 – це надійна гвинтівка, перевірена часом. Але її вага і загальна довжина не сприяють швидкому переміщенню на полі бою. Тому виробник переробив її, і дав нове ім'я – M107A1. Вона скинула 2,2 кг, але залишилась такою ж смертоносною, також з'явилась можливість встановлювати глушник. Як і інші гвинтівки калібру .50, вона ефективна проти ворожих транспортних засобів з дистанції до 2 км.

1. Cheytac M200 Intervention

Ukrainian Military Pages

Ця гвинтівка утримує світовий рекорд по кращій групі влучань з дистанції 2,122 м – три кулі вмістилися у 16 5/8 дюйма. І не дарма – куля з патрона .408 Chey Tac розроблена для убивчої точності. Її аеродинаміка ефективно бореться з тертям у польоті, а початкова швидкість становить 914 м/с. На телешоу «Future Weapons» колишній боєць підрозділу SEAL поцілив з неї 3 з 6 разів мішень «силует» з відстані 2,313 м.




Даний матеріал відноситься до авторських публікацій.
Думка редакції може не збігатися із точкою зору авторів матеріалів.


ua en
Використані джерела:
zbroya.info

довідник озброєння і військової техніки