«Завод 410 цивільної авіації» обслуговуватиме літаки Boeing і Airbus

Ukrainian Military Pages

ДП «Завод 410 ЦА» в найближчі 2 роки планує ремонтувати і технічно обслуговувати агрегати літаків в секторі світових лідерів авіабудування: Boeing і Airbus.

Про це повідомили у прес-службі підприємства.

У рамках співпраці з компанією Boeing силами підприємства та із залученням інвесторів планується провести технічне обслуговування та фарбування літаків сімейства Boeing-737. Почати планується з 5 літаків на рік, а до 2024 року цей обсяг поступово збільшиться до 40 літаків на рік. Зараз підприємство веде переговори про співпрацю з компанією Airbus щодо технічного обслуговування та ремонту літаків компанії.

На завершальному етапі знаходиться робота з підписання угод з Robinson Helicopter Company. В найближчий час підприємство стане сертифікованим сервісним центром з обслуговування вертольотів такого класу.

«ДП «Завод 410 цивільної авіації» є лідером авіаційного кластеру «Укроборонпрому». Воно показало себе як надійний партнер «Антонова» у ремонті літаків. Добре зарекомендувавши себе на внутрішньому ринку, підприємство виходить на світовий ринок. Партнерство з такими гігантами світової авіації, як Boeing, Airbus і Robinson Helicopter – це своєрідний знак якості заводу», – сказав Генеральний директор ДП «Завод 410 ЦА» Віктор Ганькевич.

Він додав, що серед безпрецедентних переваг ДП «Завод 410 ЦА» слід зазначити, що підприємство має власній вертолітний майданчик, а його безпосередня близькість до аеропорту «Київ-Жуляни» дає можливість без зайвих транспортних витрат обслуговувати цивільні літаки, що задіяні в перевезеннях.

«Завод розташований біля аеропорту – має спільний кордон, а через це й має вихід до його злітних смуг та зони стоянки літаків», – пояснює очільник заводу.

Нещодавна Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яким прискорив реформування авіаційного кластеру «Укроборонпрому». Концерн проведе корпоратизацію двох провідних підприємств: ДП «Антонов» та ДП «Завод 410 цивільної авіації».

Корпоратизація підприємств оборонно-промислового комплексу є одним з етапів стратегічної реформи, яку «Укроборонпром» розпочав восени 2016 року. Концерн планує перехід до сучасних західних систем управління підприємствами, шляхом їх реорганізації в публічні акціонерні товариства, 100% акцій яких належить державі.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»