Керівництво ПАТ «Завод «Маяк»: військові невірно експлуатують нові міномети «Молот»

Погані молоти

Керівництво ПАТ «Завод «Маяк» у відповідь на нову інформацію щодо незадовільної якості мінометів М-120-15 «Молот» 72 окремої механізованої бригади, звинуватило військових у невмінні експлуатувати озброєння.

Відповідне повідомлення розміщене на офіційному веб-сайті ДК «Укроборонпром»:

Фахівці ПАТ «Завод «Маяк», що входить до складу ДК «Укроборонпром», знову запропонували військовим провести спеціальні навчання з експлуатації вітчизняних мінометів. Навчання пропонується організувати безпосередньо на виробництві.

Міномет «Молот» розробки і виробництва заводу «Маяк» – це унікальна сучасна вітчизняна військова техніка. Не пройшовши спеціальні навчання, армійці не зможуть правильно користуватися ним. Вкотре зазначаємо: ми готові проводити такі навчання під час передачі техніки військовим”, – зазначили на заводі.

Ситуація, що трапилась на тестуванні «Молот» 72-ю бригадою, спричинена невірною експлуатацією. Фахівці заводу-виробника оперативно відпрацювали це питання разом з військовою комісією. Відповідно до складеного акту – причина у помилках експлуатації нової техніки.

Сучасний міномет має якісно нові характеристики у порівнянні з радянськими зразками «Молота». Тому його експлуатація має розпочинатися тільки після спеціальних навчань. Саме через брак знань щодо особливостей нового міномета у військових виникають проблеми з експлуатацією, наголосили на підприємстві.

Виробник мінометів – ПАТ «Завод «Маяк» – має систему контролю якості ISO 9000. Вона дозволяє повністю контролювати якість продукції на всіх етапах виробництва. Додатково випуск комплектуючих і самого міномету контролюють представники військового представництва Міністерства Оборони України.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»