Командувач ВМСУ про розвиток інфраструктури флоту та берегових військ

Командувач ВМС про розвиток інфраструктури

Командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Воронченко дав невелике інтерв'ю виданню «Думская», в ході якого були висвітлені питання щодо розвитку інфраструктури ВМС.

Одеситів хвилює доля містечка колишнього сухопутного інституту на 6-й Фонтану. Частину його передали ВМСУ для розміщення штабу. Як просуваються справи на цьому напрямку?

Це рішення прийнято вже давно, на початку року, і зараз йде робота по розміщенню штабу в новому приміщенні. Треба розуміти, що новий штаб – це цілий комплекс будівель і споруд, які повинні бути приведені в порядок.

Сам штаб переїде в головний корпус колишнього факультету тилу Одеського інституту сухопутних військ (раніше – інженерне училище ППО). Разом з ним в корпусі залишать військово-морський ліцей і розмістять Інститут військово-морських сил Одеської морської академії.

Інженерно-будівельні служби вже взяли проби ґрунту і фундаменту, зараз відбувається підбір підрядника на проведення будівельних та ремонтних робіт. Недобудовану будівлю їдальні реконструюють у спальний корпус для курсантів і ліцеїстів. Ну і їдальня там теж буде.

П'ятиповерхову будівлю, яка виходить на Суднобудівну, перебудують у 80-квартирний будинок. Там будуть жити сім'ї офіцерів штабу – ми вважаємо це важливим для безпеки. Буде навіть розбитий невеликий парк для відпочинку ліцеїстів і курсантів.

Командувач ВМС про розвиток інфраструктури Фото: Думская

Ще з приводу «Донбасу». Для багатьох (в тому числі для нас) очевидно, що корінь зла - у перетворенні одиниць українського флоту фактично в плавучі казарми. Це завжди веде до падіння дисципліни, і наслідком є ​​такі ось інциденти. Ви щось робите для вирішення проблеми?

Доповідаю! Нарешті ми перемогли цю проблему! Через пару тижнів більше п'яти сотень моряків зможуть заселитися в дві будівлі в Газовому провулку, які недавно були передані на баланс ВМСУ. Відтепер на кораблях, катерах і суднах не буде ніякого постійного проживання. Тільки вахта і бойова служба.

Будинки знаходяться на відстані всього 400 метрів від Західної бази, це дуже добре в плані підтримки боєготовності екіпажів кораблів. Перевдягнемо їх всіх в нову форму і поселимо недалеко від бази. Зараз там проводимо ремонт приміщень.

Для морпіхів (137-го батальйону, – «Думская».) в Дачному будемо будувати нове гарне житло. Є хороший проект, але швидко тут не вийде, треба трохи почекати.

Читати також: У Бердянську розмістять військово-морську базу