Відбулися успішні випробування безпілотника ударної дії у складі РУК «Сокіл»

Ukrainian Military Pages

Вчора, 14 вересня, відбулися успішні випробування безпілотника ударної дії. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на Гончарівському полігоні у Чернігівській області.

За його словами, одне із завдань, яке ставила Рада національної безпеки і оборони України перед вітчизняним обороно-промисловим комплексом, - «налагодження виробництва якісних безпілотних літальних апаратів бойового застосування».

«Розвідувально-ударний комплекс «Сокіл», який ми сьогодні випробували, складається з однієї розвідувальної та трьох ударних бойових машин, тому він здатний знаходити та точно вражати цілі, використовуючи, залежно від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної та термобаричної дії» - відзначив Олександр Турчинов, додавши, що сьогоднішні випробування відбувались у надзвичайно складних метеоумовах: «Пориви вітру були 14-17 метрів на секунду». «Незважаючи на ці проблеми, фактично всі завдання, які були поставлені, - виконані, цілі - вражені», - зазначив він.

«Випробування відбулися успішно, продемонстрували ефективність цих безпілотних комплексів. Наступний крок - поставити їх на озброєння та ефективно використовувати у бойових умовах», - сказав Турчинов.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
фото © turchynov.com

Олександр Турчинов повідомив, що цей безпілотник - «продукт успішної кооперації українського підприємства «Чезара» з польськими партнерами».

Секретар Ради національної безпеки і оборони України після наради з виробничниками та військовими повідомив, що найближчим часом будуть представлені нові моделі ударних БПЛА «значно більшої дальності застосування та з потужнішими бойовими характеристиками».

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт РНБО України

Техніка російських окупантів на Донбасі