Начальник медпункту батальйону 128-ї бригади про санітарний автомобіль Богдан-2251

Начальник медпункту батальйону 128-ї бригади про санітарний автомобіль Богдан-2251

Основне завдання санітарного автомобілю «Богдан 2251» – це врятувати життя поранених українських бійців. Про це під час навчань з експлуатації санітарних автомобілів Богдан 2251 заявив Дмитро Перегняк, начальник медичного пункту 1-го батальйону 128 бригади ЗСУ.

«В основному цей автомобіль використовується в зоні проведення АТО як заміна санітарного УАЗа, який морально застарів. Основна його задача – врятувати життя», – зазначив капітан Перегняк.

Він додав, що подібний автомобіль є новим для Збройних Сил України, тому організовані заводом-виробником навчання є доцільними. Вони дозволяють краще зрозуміти особливості автомобіля, щоб у подальшому не допускати помилок з його обслуговування і експлуатації.

«Курс доволі-таки змістовний. Термін проведення потрібно збільшити і провести з усією категорією військовослужбовців, які будуть працювати з даним видом автомобіля», – додав військовий.

За його словами, група військових, що пройшли курс, вивчала практичне використання автомобілю: від щоденного технічного обслуговування, яке кожен водій проводить перед виїздом та після повернення, до проведення технічних регламентних робіт.

Ukrainian Military Pages

«Зацікавленість водіїв – це знання автомобіля, медиків – знання своєї частини. У деяких моментах ми замінюємо один одного. Що медики, що водії мають знати будову і технічні характеристики цього автомобіля», – сказав Дмитро Перегняк.

Нагадаємо, ДП «Автоскладальний завод №2» АТ АК «Богдан Моторс» розпочало комплексну програму навчань військових ЗСУ з експлуатації санітарних автомобілів Богдан 2251.

У рамках програми водії та медики мають змогу ознайомитися з теорією експлуатації санітарних автомобілів, особливостями конструкції та порядку обслуговування автомобілів, а також відточити необхідні навички їх обслуговування. Мета курсу – максимальна ефективність продукції підприємства під час експлуатації.

У квітні минулого року завод передав військовим першу партію техніки. Як заявляє виробник, автомобілі Богдан 2251 створені з урахуванням сучасних вимог та передового досвіду надання долікарської допомоги військовослужбовцям. Вони призначені для оснащення медичних підрозділів військової ланки, автомобільних санітарно-евакуаційних підрозділів та військових медичних лікувальних закладів ЗСУ. Автомобіль пристосований для вивозу поранених з медичних підрозділів військової ланки, військових мобільних шпиталів та подальшої їх евакуації до медичних лікувальних закладів. Богдан 2251 може транспортувати до 8 поранених.

Автомобіль виконаний на базовому шасі GreatWallWingle 5 – повнопривідний, з колісною формулою 4х4 та переднім поздовжнім розташуванням дизельного двигуна. АС Богдан 2251 допущений до експлуатації в ЗСУ наказом Міністра оборони від 27.03.2017 № 180.

Нагадаємо також, що 14 лютого, у Києві відбулась організаційна зустріч робочої групи щодо обговорення та вирішення проблемних питань, які виникли в результаті підконтрольної експлуатації санітарних автомобілів типу «Богдан 2251».


За інформацією прес-служби корпорації «Богдан»

Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram

довідник озброєння і військової техніки