На Рівненщині завершилася підготовка танкового взводу до Strong Europe Tank Challenge 2018

Ukrainian Military Pages

На Рівненському полігоні пройшов завершальний етап підготовки танкового підрозділу до міжнародних змагань Strong Europe Tank Challenge, який полягав у пристрілці озброєння бойових машин і остаточному доопрацюванні представниками заводу виробника.

Минулого року Україна дебютувала у змаганнях на території Німеччини. Танковий взвод 14-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» був представлений модернізованими танками Т-64БВ та зумів вибороти п’яте місце з шести, обійшовши команду Польщі, яка виступала на новітніх танках Leopard 2A5.

Цього року боротьба між танковими підрозділами під час міжнародних танкових змагань «Сильна Європа» очікується ще запеклішою, адже до участі в заході, окрім України, заявлено вже вісім країн.

Україну знов представлятиме танковий взвод 14 омбр, який переміг у змаганнях на кращий танковий взвод Збройних Сил України. Цього року українці виступатимуть на танках Т-84, що пройшли ремонт і модернізацію на Заводі ім. Малишева.

В порівнянні з попередніми моделями Т-64БВ, вони вже мають реверсну трансмісію, що дозволяє під час маневру рухатися на великій швидкості, як вперед, так і назад. Замінені елементи системи управління вогнем, встановлено достатньо нові приціли для навідника з тепловізором, GPS. А для командира танка — новий прилад, який дозволяє йому за необхідності брати управління вогнем на себе. Також танки комплектуються цифровими захищеним радіостанціями «Либідь».

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
Читати також:На Strong Europe Tank Challenge 2018 українські танкісти поїдуть у новому спорядженні

Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України