Відбулися успішні випробування нової модифікації ПТРК «Скіф» (ВІДЕО)

Ukrainian Military Pagesфото © КБ «Луч»

На одному з військових полігонів відбулися успішні випробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного комплексу «Скіф» (експортна версія ПТРК «Стугна-П»).

Про це повідомляє прес-служба Державного Київського конструкторського бюро «Луч».

Конструкція удосконаленого протитанкового керованого ракетного комплекса «Скіф» зазнала низку змін згідно вимог потенційного замовника. Модифікації були направлені на адаптацію пускової установки для використання її в умовах м’яких ґрунтів та піску.

ПТРК обладнаний потужним тепловізором, що дає можливість гарантовано вражати бронетехніку ворога в умовах складної видимості та вночі. Сама ракета не зазнала змін так як з самого початку розроблялася для застосування в любих кліматичних та погодних умовах, без виключень.

Під час випробувань удосконаленого протитанкового керованого ракетного комплексу «Скіф» були представники компаній розробника та країни замовника. Також були присутні представники Збройних Сил України, які слідкували за ходом випробувань нової розробки КБ «Луч».

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pagesфото © КБ «Луч»

Переносний протитанковий ракетний комплекс «Стугна-П» постачається в рамках державного оборонного замовлення у Збройні Сили України. Прийнятий на озброєння у 2011 році, але перші десять пускових і 75 ракет армія отримала лише в липні 2014. У 2015-2017 роках КБ «Луч» поставило для ЗСУ та Національної гвардії по кілька сот ракет. ПТРК «Стугна-П», зокрема, застосовувався при обороні Донецького аеропорту.


Читати також:КБ «Луч» та «Радіонікс» провели чергові пуски ракет з модернізованого ЗРК С-125М «Печора»

Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram

ua en