Підписаний договір на поставку гелікоптерів Airbus Helicopters для МВС України

Держприкордонслужба отримає 24 гелікоптери Airbus Helicopters

Сьогодні, в Парижі Міністром МВС Арсеном Аваковим від імені Уряду України був підписаний договір на поставку 55 гелікоптерів компанії Airbus Helicopter. Від Франції договір підписала Державний секретар Міністерства економіки та фінансів Дельфін Жені-Стефан.

Нагадаємо, що цій угоді передувало підписання Заяви про наміри щодо розвитку двостороннього співробітництва між Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством Європи і закордонних справ Франції, яке відбулося 23 березня цього року.

гелікоптери Airbus Helicopters H125

Планується, що вертолітний парк МВС поповниться сучасними гелікоптерами компанії Airbus Helicopters, моделей H-125, H-145 і H-225, які будуть виконувати завдання для Державної служби із надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції України.

«Сьогодні ми підписали Угоду між французькою і українською стороною, загальна вартість якої близько 551 мільйонів євро. За умовами Угоди, французька сторона в два етапи поставлять в Україну спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів. З них, 21 гелікоптер – моделі Н225 – гвинтокрили, які мають вантажопідйомність більше 10 тон. Така техніка не випускається в Україні, а нам вона дуже потрібна. Вже в цьому році ми отримаємо перші чотири машини», - зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

гелікоптери Airbus Helicopters H155

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: аеромедична евакуація, рятувальні операції, підтримання громадського порядку, антитерористичні та спеціальні операції, охорона державного кордону й підтримання безпеки на дорогах.

Арсен Аваков зазначив, що в бюджеті МВС була закладена сума 1 мільярд гривень на оновлення вертолітного парку. Але, крім цього, французька сторона надає чудові фінансові умови, в тому числі, кредит по міжурядовій угоді під 1% річних.

Компанія Airbus Helicopters — одна з найбільших авіабудівних компаній, що виготовляє однойменні пасажирські, вантажні, військово-транспортні повітряні машини.

гелікоптери Airbus Helicopters H225

Доповнення:

Угода передбачає поставку 21 гелікоптера типу Н225 (офіційний тип сертифікату "EC 225 LP"), що були у використанні, 24 нових гелікоптерів моделі Н125 (офіційний тип сертифікату "AS 350 B3") та 10 нових гелікоптерів моделі H145 (офіційний тип сертифікату "MBB-BK117 D-2"), а також запасні частини, обладнання, інструменти, макети, тренажер та послуг з обслуговування та навчання персоналу.

Підписаний договір на поставку гелікоптерів Airbus Helicopters для МВС Україниs


Читати також:Держприкордонслужба отримає 24 гелікоптери «Airbus Helicopters»


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт внутрішніх справ України