KADEX-2018: «Укроборонпром» представив проект модернізації корабля проекту 250 «Барс»

Ukrainian Military Pages

Державний концерн «Укроборонпром» представляє розробки підприємств оборонно-промислового комплексу України на V Міжнародній виставці озброєння та військово-технічного майна «KADEX-2018», яка розпочала свою роботу 23 травня у столиці Казахстану – Астані.

У рамках виставки представникам Міноборони Республіки Казахстан презентовано проект модернізації корабля проекту 250 «Барс», а також інші напрацювання українського кораблебудування.

Ukrainian Military Pages

Впродовж кількох років підприємства, що входять до складу концерну, забезпечили будівництво чотирьох кораблів цього проекту для ВМС Казахстану.

Для проекту була розроблена, виготовлена та поставлена замовнику система керування зброєю «Каскад» із 2-х координатною РЛС «Дельта» – виробництва НДІ «Квант-Радіолокація», оптико-електронна система контролю за використанням озброєння та спостереження – «Sens-2» – виробництва НДІ «Квант», система корабельного ракетного комплексу «Бар’єр» з відстанню ураження до 5 км, та ЗРК «Арбалет» – розроблено та виготовлено ДК КБ «Луч».

Ukrainian Military Pages

Корабельна артилерійська установка АК-306 – виготовлена ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському». Документацію на дообладнання кораблів розроблений у Дослідно-проектнми центром кораблебудування (ДПЦК), м. Миколаїв. Вищезазначене обладнання поставлено на 4 кораблі, загальна вартість – понад $25 млн.


ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»