Вісім країн НАТО та країн-партнерів зустрінуться у Strong Europe Tank Challenge 2018

Ukrainian Military Pages

Збройні сили США у Європі та німецька армія спільно прийматимуть треті міжнародні танкові змагання «Сильна Європа» (Strong Europe Tank Challenge), що пройдуть на полігоні навчального центру 7-ї армії США (Графенвер, Німеччина) з 3 по 8 червня 2018 року.

Про це повідомляє сайт американської армії www.army.mil.

Цього разу у танкових змаганнях братимуть участь вісім країн-членів НАТО та країн-партнерів. До Австрії, Франції, Німеччини, Польщі, України та Сполучених Штатів вперше приєднаються танкові взводи зі Сполученого Королівства та Швеції.

Раніше також була інформація щодо можливої участі інших країн, зокрема Румунії та Канади, але ці країни серед підтверджених учасників відсутні. Українці ж братимуть участь вже вдруге – торік танкісти 14 механізованої бригади дебютували на танках Т-64БВ.

Strong Europe Tank Challenge – це навчальний захід, спрямований на створення для учасників динамічної, продуктивної та невимушеної обстановки, що сприятиме розвитку військового партнерства, формуванню відносин між вояками, обміну тактикою та досвідом.

Змагання складаються з 13 випробувань, що включають подолання перешкод, стрільбу, водіння на точність, наступальні та захисні операції. Завершать змагання спільна стрільба танків усіх команд та церемонія нагородження останнього дня.

Нагадаємо, що від України візьме участь взвод 14-ї механізованої бригади на модернізованих танках Т-84У «Оплот», який вже прибув на місце після участі в багатонаціональних військових навчаннях Combined Resolve X.


ua en