Про умови купівлі МВС французьких гелікоптерів

Ukrainian Military Pages

Відповідно до міжурядової угоди підписаної 28 травня, Україна візьме кредит у французького Уряду та консорціуму французьких банків на чолі з Credit Agricole Corporate & Investment Bank 475 млн. євро на 6 років. За умовами угоди гроші мають бути витрачені на купівлю вертольотів.

Про це повідомляє Українській мілітарний портал.

Продавцем визначена компанія Airbus Helicopter SAS. З нею мають бути укладені окремі контракти. Кількість і типи вертольотів не вказані. В угоді також згадується створення сервісних центрів для обслуговування гелікоптерів.

Ukrainian Military Pages

. . .

Ukrainian Military Pages

Нагадаємо, раніше Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим за дорученням Уряду був підписаний договір на поставку вертольоти типів H-225, H-125 та H-145. При чому перші гелікоптери Україна повинна отримати до кінця 2018 року. Що можливе, з огляду на те, що частина вертольотів, яку купуються українською стороною були збудовані раніше та перебували у лізингу однієї з канадських авіакомпаній.

Тоді, після підписання угоди, Арсен Аваков повідомив, що в бюджеті МВС була закладена сума 1 мільярд гривень на оновлення вертолітного парку. Але, крім цього, французька сторона надає чудові фінансові умови, в тому числі, кредит по міжурядовій угоді під 1% річних.

Як очікується, Верховна Рада має ратифікувати Угоду вже 6 червня 2018 року.

Гелікоптери виконуватимуть завдання Державної служби із надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції України, такі як: аеромедична евакуація, рятувальні операції, підтримання громадського порядку, антитерористичні та спеціальні операції, охорона державного кордону й підтримання безпеки на дорогах.