У Вінницькій окремій бригаді територіальної оборони тривають навчальні збори

Ukrainian Military Pages

У окремій бригаді територіальної оборони, формування якої триває у Вінницький області, тривають навчальні збори з однієї зі стрілецьких рот окремого батальйону бригади.

Збори з військовозобов'язаними та резервістами розпочалися 11 червня із урочистого вручення особистої зброї та триватимуть до 15 червня. Протягом п'яти днів будуть проведенні заняття з тактичної, вогневої підготовки, медичної підготовки та інших дисциплін, а також проведення злагодження підрозділів.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Аналогічні ротні навчальні збори проводяться у Київській, Сумській та Житомирській окремих бригадах терборони. А з 13 червня стартують перші бригадні збори окремої бригади територіальної оборони, що сформована на Чернігівщині, на які залучать біля 3700 військовозобов’язаних та резервістів.

Нагадаємо, що війська територіальної оборони ЗС України перейшли на бригадну структуру з 2018 року. Перша окрема бригада територіальної оборони вже сформована у Чернігові, за місяць будуть сформовані бригади у кожній області.

Бригади комплектуються військовослужбовцями кадру та резервістами, які складають основну чисельність і призиватимуться на службу у разі необхідності. Резервісти регулярно проходитимуть підготовку зборах, а решту часу будуть вести звичайне цивільне життя.

Командування бригад та військові комісаріати пропонують резервістам підписувати контракт на службу в резерві, що у разі мобілізації, гарантує проходження служби саме у цій частині, а також передбачає додаткові виплати за службу у резерві.

Раніше Ukrainian Military Pages також повідомлялось, що військам територіальної оборони, які зараз входять до складу Сухопутних військ ЗС України, можуть надати статусу окремого виду.

Крім навчальних зборів підрозділів територіальної оборони у Збройних Силах України активно проводяться збори з резервістами оперативного резерву бойових бригад, а у серпні сплановані збори у військових частинах Корпусу резерву.



Використані джерела:
Бригада територіальної оборони - Вінницька область