Українські 152-мм снаряди для артсистеми «Гіацинт» пройшли ще один етап відомчих випробувань

Українські 152-мм снаряди до артсистеми «Гіацинт»

152-мм снаряди для артилерійської системи «Гіацинт», які розробив та виробляє ДАХК «Артем» у тісній кооперації із іншими підприємствами, які також входять до складу ДК «Укроборонпром», успішно пройшли один з етапів визначально-відомчих випробувань.

На полігоні у Чернігівській області українські артилеристи провели стрільби в рамках серії випробувань нових 152-мм артилерійських снарядів під контролем представників Міноборони. За результатами випробувань буде розпочато серійне виробництво.

Українські 152-мм снаряди до артсистеми «Гіацинт»

Під час стрільб були використані бойові осколково-фугасі снаряди. А для оцінки балістичних характеристик снарядів був задіяний передовий балістичний радар виробництва однієї з країн-членів НАТО.

Українські 152-мм снаряди до артсистеми «Гіацинт»

Читати також:Застосування РЛС AN/TPQ-36 для визначення відхилень початкової швидкості снарядів
Українські 152-мм снаряди до артсистеми «Гіацинт»

Нагадаємо, що перші військові випробування артилерійських боєприпасів великого калібру, вироблених на українських підприємствах, відбулися ще восени минулого року.

Новий осколково-фугасний снаряд, шо призначений для стрільби з однієї із найбільш далекобійних артилерійських систем, розраховано для знищення живої сили, артилерії та вогневих засобів противника, а також – руйнування фортифікаційних споруд і об‘єктів.

Ukrainian Military Pages

Роботи з виготовлення боєприпасів відбуваються у рамках цільової програми.

Нагадаємо також, що нещодавно директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець анонсував появу на параді з нагоди Дня незалежності України нової української 155-мм самохідної артилерійської системи «Богдана».

А ДП «Укроборонсервіс» у минулому році оголошувало конкурс на розроблення та створення дослідного зразка автоматизованої системи розгортання та наведення артилерійської системи, що розміщується у задній частині транспортного засобу (шасі). Але оголошені у березні 2017 року торги згодом були відмінені через відсутність пропозицій.

На розробку системи та виготовлення дослідного зразка планувалось витрати до 3,7 млн грн. та шість місяців.

Читати також:Командувач РВіА про перехід артилерії на калібр 155-мм та інші перспективи

Зазначимо, що серед пріоритетів розвитку ракетних військ і артилерії (РВіА) Збройних Сил України до 2020 року, визначено розроблення 155-мм самохідної гаубиці та пострілу до неї, комплексу мінометного озброєння з керованою міною, переносного реактивного гранатомета, 120-мм самохідного міномета та керованої міни до нього.

Читати також:Основні напрями розвитку озброєння та військової техніки на довгостроковий період (документ)