Перші в ЗСУ позашляховики Богдан-2351 вже пройшли понад 10 000 км

Богдан 2351

Кілька місяців минуло з моменту передачі першої партії багатоцільових позашляховиків Богдан-2351 Збройним Силам України. Окремі одиниці трохи більше ніж місяць експлуатації вже пройшли понад 10 000 км фронтових доріг.

Прес-служба корпорації «Богдан Моторс», із посиланням на відгуки військових, повідомляє, що надійності посиленого шасі та дизельного двигуна з турбонадувом потужністю 105 кВт цілком вистачає для виконання усіх завдань, що покладаються на автомобілі цього класу.

Нагадаємо, що у березні цього року було повідомлено про початок виробництва багатоцільового автомобіля Богдан-2351, який пройшов відомчі випробування Міноборони та був рекомендований до проведення підконтрольної експлуатації.

Пізніше, у корпорації повідомили, що Богдан-2351 було доопрацьовано на вимогу військових, а також планувалося врахувати досвід експлуатації санітарних автомобілів Богдан-2251, що стосується вдосконалення паливної системи автомобіля.

«На вимогу військових було суттєво доопрацьовано підвіску автомобіля із застосуванням посилених ресор та амортизаторів. До комплектації автомобіля додано шини з малюнком спеціальної конфігурації для полегшення пересування по місцевості зі складними грунтами. Панель приладів устаткована додатковим вимикачем освітлювальних приладів, що дозволяє працювати в режимі світломаскування. Також забезпечена можливість буксування причепа чи іншого транспортного засобу вагою до 1,5 тони, а якщо він обладнаний додатковими гальмами – то і до 3 тон»
Технічний директор АСЗ №2 «Богдан Моторс» Владислав Іллєнко
Ukrainian Military Pages

Богдан-2351 виконаний на базі повнопривідного автомобіля Great Wall Winglе 5 doublecab, має посилене шасі (трансмісія, ходова частина та рульове управління), довжину 5126 мм, ширину 1800 мм, висоту 2280 мм. Дизельний силовий агрегат з турбонаддувом моделі GW4D20 об'ємом 2,0 л, потужністю 105 кВт (143 к.с.) з максимальним обертовим моментом 310 Нм / 1800 об / хв, поєднаний з механічною 6-ступінчастою КПП. Автомобіль має кліренс 200 мм та можливість блокування міжосьового диференціала.

Кузов типу фургон, складається з суцільнометалевої подвійної кабіни для розміщення п’яти чоловік та вантажного відсіку з тентовою надбудовою. Кузовні частини виконані із забезпеченням пило-, водонепроникності внутрішнього простору та захисту від атмосферних опадів. Зовні кузов має лакофарбове захисне покриття зеленого кольору з антибліковим покриттям.