У Десні затримано солдата, який викрав та продав елементи динамічного захисту танків та патрони

Ukrainian Military Pages

Вчора, 24 липня, за продаж елементів динамічного захисту танків та стрілецьких боєприпасів був затриманий водій-електрик однієї з військових частин, дислокованої у Козелецькому районі, Чернігівської області.

Затримання відбулося військовою прокуратурою Деснянського гарнізону за оперативного супроводження 5 Сектору 8 Управління Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки СБУ в рамках досудового розслідування у кримінальному проваджені за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України.

Установлено, що старший солдат військової служби за контрактом впродовж травня-липня 2018 року викрадав військове майно, а саме боєприпаси та елементи динамічного захисту танків та збував їх цивільній особі. 24 липня 2018 року військовослужбовець, перебуваючи за місцем свого проживання, реалізував громадянину України сім елементів динамічного захисту танків та чотири пачки патронів калібру 7,62 мм, по 20 шт. у кожній пачці, за що мав намір отримати грошові кошти у сумі 3500 гривень. Що було задокументовано під час негласних слідчих дій.

Безпосередньо після збуту патронів та елементів динамічного захисту танків «реалізатора зброї» затримано, а реалізовані ним боєприпаси та вибухові речовини вилучені. На даний час затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України, клопотання до суду про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що 13 червня, завершився судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням військовослужбовця 1-ї окремої танкової бригаи, який викрав з території частини 31 одиницю модулів динамічного захисту «Ніж» ХСЧКВ-34 та 1 модуль динамічного захисту «Ніж» ХСЧКВ-19 реалізувавши його цивільній особі за 11 000 грн. Судом було призначене покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні строком на 2 роки.

Також, 27 червня, у Житомирській області, було затримано військовослужбовця, який викрав з бойової машини ЗРК «Тор» блоки з електронними платами, що містять дорогоцінні метали, чим призвів до неможливості її повноцінного функціонування.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України