На Херсонщині готуються до зборів 124-ї бригади ТрО

На Херсонщині готуються до навчальних зборів 124-ї бригади територіальної оборони

На Херсонщині пройде навчальний збір 124-ї окремої бригади територіальної оборони Херсонської області, у якому братимуть участь понад 3 тисячі військовозобов’язаних.

З метою підготовки до зборів у Херсонський обласній державній адміністрації, 25 липня, пройшла відбулась координаційна нарада за участю заступника командувача військ ОК «Південь» з територіальної оборони генерал-майора Броніслава Жуковського.

«Заходи проводитимуться з 3 по 12 вересня на території Білозерського, Олешківського, Генічеського, Іванівського та Скадовського районів. Батальйони бригади розміщуватимуться в пансіонатах і таборах відпочинку. Військовослужбовці впродовж навчальних зборів будуть залучені до патрулювання блокпостів, населених пунктів разом із військовослужбовцями Національної Гвардії України також охоронятимуть стратегічні об’єкти і адміністративні будівлі тощо», - повідомив Жуковський.

Ukrainian Military Pages

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан, якій вів нараду, проінформував, що основну частину витрат на проведення навчальних зборів бере на себе Міністерство оборони України, а також на сесії обласної ради буде виділено кошти у розмірі 1 млн грн для забезпечення транспортування на воєнні полігони і вирішення побутових потреб.

Нагадаємо, що Ukrainian Military Pages також повідомлялось про підготовку до аналогічних зборів бригади територіальної оборони на Харківщині. На бригадну структуру війська територіальної оборони перейшли цього року.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Херсонської обласній державній адміністрації