Збори Сумської бригади тероборони пройдуть восени

війська територіальної оборони Збройних Сил України

З 28 вересня по 7 жовтня цього року буде проведено широкомасштабне навчання Сумської бригади територіальної оборони з практичним призовом військовозобов’язаних.

Про це під час наради з питань організації територіальної оборони повідомив голова облдержадміністрації Микола Клочко.

«Одним із основних питань, які ставлять перед нами сьогоднішні реалії, є питання організації територіальної оборони. Керівництво держави та військове керівництво визначили завдання, які ми з вами повинні виконувати в цьому напрямку, – говорив він. – Тому ми маємо досягти єдиного розуміння з керівниками місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, органів військового управління щодо завдань з формування підрозділів бригади територіальної оборони, їх розміщення та забезпечення, і провести ці навчання на високому рівні».

Ukrainian Military Pages

Заступник командувача військ оперативного командування «Північ» Олександр Нестеренко, представив командний склад новоствореної бригади територіальної оборони, яка дислокується на теренах Сумщини.

За його словами, сьогодні, коли на cході України триває збройний конфлікт, на території України в містах мають бути воєнізовані загони самооборони. Лише негайні дії місцевого населення, що спиратимуться на підтримку військових частин держави, здатні забезпечити широкий захист мешканців населених пунктів від масових атак терористичних та бандитських формувань. Вирішення цього питання можливе тільки через відповідну організацію територіальної оборони в країні. Саме це й підштовхнуло керівництво держави до прийняття рішень про утворення в кожній області України штабів, зон, районів та військових частин територіальної оборони.

Як вже повідомлялось, у вересні також пройдуть навчальні збори Харківської та Херсонської бригад територіальної оборони.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Сумської обласній державній адміністрації