На ДАХК «Артем» урочисто запустили лінію з виробництва 152-мм артилерійських снарядів

Ukrainian Military Pages

Сьогодні, за участю Президента України Петра Порошенка, на ДАХК «Артем» була офіційно запущена перша черга з виробництва боєприпасів – лінія для виготовлення 152-мм снарядів до артилерійської системи «Гіацинт».

«Запуск нової виробничої дільниці із виготовлення артилерійських боєприпасів великих калібрів для артилерійської установки «Гіацинт» у ДАХК «Артем» Державний концерн "Укроборонпром" — це старт вкрай важливого для України серійного виробництва боєприпасів.

Ми не лише відновили виготовлення боєприпасів для ЗСУ, але й зробили їх більш точними, більш ефективними, збільшивши потужність української армії. Вже найближчим часом ми готові поставити виробництво найдефіцитніших боєприпасів на серійний потік.

Впевнений, що на сьогоднішній день це потужний внесок у нашу перемогу, яка точно буде, бо ми українці, ми боронимо власну землю, власну державу, ми боронимо безпеку нашого народу. Слава Україні!», – сказав на церемонії Петро Порошенко.

Ukrainian Military Pagesфото © Микола Лазаренко

На заході також були присутні Секретар РНБО Олександр Турчинов та Міністр оборони України Степан Полторак.

Раніше, 152-мм снаряди, які розробив ДАХК «Артем» у кооперації із іншими підприємствами, успішно пройшли ряд випробувань на військових полігонах.


ua en