Лінія з виробництва снарядів на ДАХК «Артем» (ВІДЕО)

Лінія з виробництва снарядів на ДАХК «Артем» (ВІДЕО)

Відповідно до Програма розвитку боєприпасної галузі, яка розрахована до 2021 року, Україна поступово запускає виробництво артилерійських снарядів. У рамках програми вже були закуплені лінії виробництва корпусів снарядів і гільз калібру 100-155 мм.

Першими, на ДАХК «Артем», пішли у серію найбільш дефіцитні 152-мм снаряди. Лінія з виробництва була офіційно запущена 9 серпня цього року, завдяки новому устаткуванню та модернізації потужного пресового обладнання.

На черзі виробництво 155-мм снарядів. Адже нова українська 155-мм САУ «Богдана» вже проходить випробування в інтересах української армії. Поступовий перехід артилерії на калібр 155-мм, а танкових гармат на 120-мм, передбачений програмними документами з розвитку озброєння та військової техніки в Україні.

Нагадаємо, що минулого року на ДАХК «Артем», спільно з іноземними партнерами, було завершено монтаж нової технологічної лінії з виробництва ракетних корпусів.

Читати також:ДАХК «Артем» розробив та випробував нові 80-мм некеровані авіаційні ракети (відео)

Крім того, у кооперації з ДАХК «Артем» і ШКЗ «Імпульс», Державним науково-дослідним інститутом хімічних продуктів нещодавно було налагоджене серійне виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16.

Ukrainian Military Pages

Інше підприємство концерну «Укроборонпром» – Шосткинський казенний завод «Імпульс», спільно з ПрАТ «Кузня на Рибальському», розпочало серійне виробництво боєприпасів для 40-мм автоматичного гранатомету.

Варто зазначити, що й приватні виробники не стоять на місці, так, у липні, на військовому полігоні компанія «Рубін-2017» представила 100, 152 та 155-мм артилерійські снаряди.

ЗСУ випробовують на полігоні нові 60-мм та 82-мм міномети, снаряди для «Рапіри» та «Акації»