Загальні підсумки конкурсу Найкращий танковий взвод Сухопутних військ

Загальні підсумки конкурсу Найкращий танковий взвод Сухопутних військ ЗС України фото © Дмитро Муравський (фото носить демонстраційний характер)

Як вже повідомлялось Ukrainian Military Pages найкращим танковим взводом серед частин чотирьох оперативних командувань Сухопутних військ Збройних Сил України став взвод 17-ї окремої танкової Криворізької бригади.

Тепер пропонуємо до уваги результати за всі призові місця танкових змагань Сухопутних військ.

Загальні підсумки конкурсу «Найкращий танковий взвод Сухопутних військ ЗС України»

Під час тижневих випробувань танкісти демонстрували свій професіоналізм в змаганнях в наступних номінаціях: спортивній, професійній та злагоджених діях підрозділу.

Структура та зміст конкурсних завдань повністю відповідала змаганням НАТО. Було суттєво збільшено вимоги до оцінювання витривалості військовиків, майстерності у веденні влучного вогню з різних видів зброї, навичок управляти підрозділом та вогнем у різних видів бою.

«Визначаючи конкурсні завдання врахували всі недоліки та проблемні питання, які мали місце під час участі нашого підрозділу на ІІІ-іх Міжнародних змаганнях НАТО «Сильна Європа - 2018» (Strong Europe Tank Challenge 2018)», – зазначив командувач Сухопутних військ Сергій Попко.

У фінальний день програма для всіх команд була наступна. Перший етап — швидкісна стрільба. Далі була спортивна естафета, під час якої учасники у складі взводів показали на швидкість вміння переносити тривалі фізичні навантаження та продемонстрували свої вміння з подолання смуги перешкод.

Заключним етапом проведення змагання була танкова карусель, яка потребувала в своєму виконанні не лише вправності і влучності ведення вогню з гармати, а й демонстрації спроможності усього взводу в умінні виконувати спільне завдання.

Нагадаємо, що у Десантно-штурмових військах перемогли танкісти 25-ї окремої повітрянодесантної бригади. Переможець у першості ЗСУ отримає право представляти Україну на ІV-х міжнародних змаганнях Strong Europe Tank Challenge 2019 у Німеччині.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України