Танковий взвод 17-ї окремої танкової бригади найкращий в Сухопутних військах

конкурс на найкращий танковий взвод Сухопутних військ

На полігоні 1-ї окремої танкової бригади завершився конкурс на найкращий танковий взвод Сухопутних військ Збройних Сил України. Перемогла 17-та окрема танкова бригада оперативного командування «Схід».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив командувач Сухопутних військ Серій Попко.

«Визначаючи конкурсні завдання врахували всі недоліки та проблемні питання, які мали місце під час участі нашого підрозділу на ІІІ-іх Міжнародних змаганнях НАТО «Сильна Європа - 2018» (Strong Europe Tank Challenge 2018)», – повідомив командувач.

Структура та зміст конкурсних завдань повністю відповідала тим, що визначені на змаганнях НАТО. Було суттєво збільшено вимоги до оцінювання витривалості військовослужбовців, майстерності у веденні влучного вогню з різних видів зброї, умінь та навичок управляти підрозділом та вогнем у ході ведення різних видів бою.

Ukrainian Military Pages фото: Сергій Попко / Facebook

«Вважаю, що результатами конкурсу є не тільки визначення кращого танкового підрозділу Сухопутних військ Збройних Сил України, але й підвищення загальної навченості особового складу та поширення досвіду, набутого під час змагань, у війська», – зауважив генерал-полковник Попко.

Ukrainian Military Pages фото: Сергій Попко / Facebook

Далі найкращі танкові взводи Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ та Військово-Морських Сил зустрінуться у першості ЗСУ. Нагадаємо, що у Десантно-штурмових військах перемогли танкісти 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, а у ВМС танковий підрозділ наразі тільки у 36-й окремій бригаді морської піхоти.

Переможець отримає право представляти Україну на міжнародних змаганнях Strong Europe Tank Challenge 2019 у Німеччині.

Останні кілька років у танкових змаганнях ЗСУ перемагав танковий взвод 14-ї окремої механізованої бригади, який також двічі представляв Україну на міжнародних змаганнях.