Триває будівництво чергового артилерійського і нових десантних катерів для ВМСУ – Ігор Воронченко

Ukrainian Military Pages

Сьогодні завершився 17-ти денний похід навчальних катерів ВМСУ «Нова Каховка», «Сміла» та «Чигирин» із залученням курсантів Інституту ВМС та Морехідного коледжу.

Під час походу катерна група відвідала порти Туреччини (Гельджук), Румунії (Констанца) та Болгарії (Варна). Всього майбутні флотоводці пройшли понад 3300 морських миль.

— Під час вашого походу ми не стояли на місці. Було успішно проведено чергове льотне випробування української протикорабельної ракети, якою будуть озброєні наші сили, триває проектування ракетного катера «Лань», будівництво чергового артилерійського і нових десантних катерів, відновлюється будівництво багатоцільового корвету, — повідомив командувач ВМС Ігор Воронченко на церемонії з нагоди завершення катерного походу.

Ukrainian Military Pages

— Ці події повинні націлити вас на якісне навчання, оскільки саме вам командувати новими кораблями і катерами, що вимагає високого професіоналізму й є запорукою нашої перемоги над російським агресором, — додав він.

Нагадаємо, що, протягом 2016-2018 років, до корабельного складу ВМСУ було включено шість новозбудованих малих броньованих артилерійських катерів проекту 58155. Два десантні катери проекту 58181, шифр «Кентавр» були закладені 28 грудня 2016 року. Інформації щодо закладення нових артилерійських катерів до сьогодні не було.

Також, у липні, командувач ВМС Ігор Воронченко повідомив, що були певні проблеми з обладнанням для катерів типу «Кентавр», але вони вирішені, а агрегати, яких не вистачало, вже на суднобудівному заводі «Кузня на Рибальському».



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України

довідник озброєння і військової техніки