У Національному університеті оборони розпочався Курс лідерства підвищеного рівня для сержантського складу

розпочався Курс лідерства підвищеного рівня для сержантського складу

На базі Національного університету оборони України імені І.Черняховського відбулась історична подія – розпочався Курс лідерства підвищеного рівня для сержантського складу, навчання на якому пройдуть кращі головні старшини рот (батарей, їм рівні) та вище.

Вперше захід підготовки для сержантів та старшин вітчизняного війська подібного напрямку проходить на базі вищого військового навчального закладу. Управлінням по роботі з сержантським складом Генерального штабу Збройних Сил України спільно з іншими структурними підрозділами та органами військового управління було проведено клопітку роботу щодо розробки навчальних програм, відбору кандидатів та забезпечення функціонування багаторівневої системи підготовки.

Для відбору та подальшого навчання на курсі прибули 40 військовослужбовців визначених категорій, які протягом дня пройшли відбір, шляхом перевірки їхніх знань, умінь, навичок та рівня фізичної підготовленості, аби здобути право стати слухачами курсу.

До навчання на курсі відібрано 30 кращих сержантів та старшин. Заняття на курсі проводить група інструкторів, сформована з кращих представників сержантського корпусу Збройних Сил України. Директором курсу визначено старшого прапорщика Кузьменка, начальника інформаційно-аналітичного відділу Управління по роботі з сержантським складом Генерального штабу Збройних Сил України.

Ukrainian Military Pages

Окрім цього, на заняттях присутній представник Збройних Сил Литовської Республіки ворент-офіцер М.Шукіс, котрий виконує консультативно-дорадчу функцію.

Курс триватиме три тижні, після яких, слухачі пройдуть підсумковий контроль та у випадку його успішної здачі, отримають сертифікати встановленого зразку.


Читати також:Верховній Раді пропонують змінити сержантські й солдатські звання у ЗСУ та Нацгвардії — проект


Використані джерела:
Сержантський корпус ЗС України

довідник озброєння і військової техніки