Бригади тероборони отримають ПТРК і 60-мм міномети

Бригади тероборони отримають ПТРК і 60-мм міномети

У бойових частинах Сухопутних військ ЗС України відбувається поступова заміна застарілих ПТРК «Метис» на сучасні зразки вітчизняного виробництва «Стугна-П» та «Корсар».

Вилучені з бойових військових частин ПТРК «Метис» планується передати на озброєння бригад територіальної оборони. Крім того, на озброєння цих бригад передбачено постачання 60-мм мінометів, що значно підвищить їх потенціал.

Про це повідомив Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Сергій Попко на науково-практичній конференції «Застосування Сухопутних військ Збройних Сил України у конфліктах сучасності», яка відбулася у Львові 15 листопада цього року.

При цьому, ПТРК поступатимуть на озброєння протитанкових взводів, що передбачені в структурі кожного батальйону, а міномети до мінометної батареї бригади.

Як раніше повідомлялось Ukrainian Military Pages, озброєння бригад протитанковим озброєнням і 60-мм мінометами вітчизняного виробництва планується завершити до 2020 року – по мірі їх виготовлення військовою промисловістю.

Нагадаємо, що бригади територіальної оборони складаються з шести батальйонів територіальної оборони, мінометної батареї, окремих рот: протидиверсійної боротьби, вогневої підтримки, інженерно-саперної, матеріального забезпечення та інших підрозділів.

У статті використано фото Дмитра Муравського