Нові ПЗРК та комплекс крилатих ракет – плани на 2019 рік

ПЗРК

Завершується розробка низки вітчизняних зразків озброєння, серед яких комплекс крилатих ракет, самохідна гаубиця, двокаліберний міномет, переносний зенітний ракетний комплекс.

Про це, сьогодні, 26 грудня, під час засідання РНБО повідомив Президент України.

«Ми завершуємо створення низки новітніх вітчизняних зразків озброєння, які розроблені вже за стандартами НАТО, як то самохідна гаубиця «Богдана» та артилерійські боєприпаси калібру 155 мм до неї, керовані боєприпаси «Квітник», двокаліберний міномет, безпілотний розвідувальний ударний комплекс «Сокіл», переносний зенітно-ракетний комплекс «Колібрі», засоби розвідки, дуже важливі для нас зараз комплекси управління артилерії», – розповів Петро Порошенко.

«Перш за все це стосується ракет, створених за проектом «Вільха» зі збільшеною дальністю ураження. Йдеться вже про початок їх серійного виробництва і постачання до військ, до ЗСУ», – сказав Глава держави.

На 2019 рік також заплановано завершення розробки та початок випробувань комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських цілей за проектом «Нептун».

Для Сухопутних військ запланована закупівля шести тисяч зразків озброєння, зокрема міномети, ПЗРК, снайперську зброю та антиснайперські комплекси, боєприпаси до неї, приціли нічного бачення, тепловізори, гранатомети, артилерійські постріли, ракети тощо. У плані більше тисячі бронетранспортерів, бойових машин піхоти, бронеавтомобілів, санітарних машин тощо.

Повітряні Сили отримають десятки модернізованих літаків, вертольотів і безпілотних авіаційних комплексів. Для флоту буде закладений ракетний катер «Лань», закуплені малі броньовані артилерійські катери, десантні катери та дуже необхідні зараз комплекси і засоби радіолокації. Крім того, Збройні Сили України отримають десять тисяч одиниць сучасних засобів зв’язку, десятки зразків засобів радіоелектронної боротьби, топографічної техніки.

Нагадаємо, що раніше Міноборони повідомлялось, що у 2018 році планується завершити розроблення модернізованої реактивної системи залпового вогню з високоточними ракетами, рухомого автоматизованого командного пункту підрозділів ППО та авіації, модернізованого переносного зенітного ракетного комплексу та командно-штабної машини на базі БТР та БМП.


ua en