Армія США отримала демонстратор перспективної зброї

Textron LSAT prototype

Textron Systems передала Командуванню розвитку бойових можливостей ЗС США (CCDC) перший демонстратор зброї наступного покоління (NGSW-T) з телескопічними боєприпасами.

Розроблений Textron прототип NGSW-T є першим з п'яти демонстрантів зброї, які будуть поставлені в рамках програми NGSW-T (Next Generation Squad Weapon – Technology).

Технологія телескопічної зброї та боєприпасів забезпечує інноваційну конструкцію (куля всередині пластикової гільзи, утоплена у порохову суміш), що забезпечує підвищену точність і маневреність зброї та зменшує вагу системи на 40% без зменшення летальності.

Розроблені та продемонстровані в рамках програми NGSW–T технології, стануть базою для офіційного проекту NGSW американської армії. До них відносяться придушення звуку пострілу, зниження ваги зброї та боєприпасів, а також технологія інтеграції управління вогнем.

Ймовірно військовим було передано 6,5-мм карабін CT Carbine, що використовує телескопічні боєприпаси, який був вперше продемонстрований у 2016 році в рамках спеціалізованої виставки Modern Day Marine.

карабін Cased Telescoped Carbine

Згідно з описом, 6,5-мм телескопічні набої майже ідентичні боєприпасам 7,62-мм по балістичним характеристикам і, водночас, суттєво за них легші.

Textron LSAT prototype

Нагадаємо, що У 2004 році Збройні сили США запустили програму LSAT (Lightweight Small Arms Technologies – «технології полегшеної стрілецької зброї») з метою розроблення принципово нових боєприпасів і стрілецької зброї – легшої та компактнішої за сучасну штатну.

У 2012 році, для продовження досліджень, обрали два варіанти нових боєприпасів – безгільзові – куля втоплена в спресовану порохову суміш і телескопічні (cased-telescoped, CT) – куля знаходиться всередині пластикової гільзи, утоплена у порохову суміш). Обидва боєприпаси приблизно на 40% легші за традиційні набої з латунною гільзою та значно за них коротші.


Читати також:FightLite представила нове покоління боєприпасів - патрони із повністю полімерною гільзою