Вже продано понад 100 турецько-українських модулів

бойовий модуль Serdar ATMLS

Державне Київське конструкторське бюро «Луч» та турецька оборонна корпорація Aselsan розробили у тісній кооперації новітній протитанковий бойовий модуль Serdar ATMLS.

Про це дописом у Facebook повідомив директор департаменту ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» Антон Пашинский, повідомляє Defense Express.

За словами Антона Пашинского: «На сьогодні вже виконується перший контракт на постачання більше сотні даних модулів у третю країну (ймовірно Катар – прим. Defense Express)».

Новий бойовий модуль Aselsan Serdar Anti-Tank Missile Launching System (ATMLS) оснащується 12,7 мм кулеметом та 4 ПТРК в одній версії, або двома кулеметами (12,7 мм основний та 7,62 додатковий) та двома керованими ракетами в іншій.

Версія розроблена турецькою компанією спільно з ДККБ «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром» оснащується 2 чи 4 пусковими установками під 130 мм вітчизняні керовані ракети (аналогічні використовуються в українських комплексах «Скіф» та «Стугна-П»), які здатні влучно вражати ціль на дистанції у понад 5 кілометрів.

Вже продано понад 100 турецько-українських модулів Бронеавтомобіль «Козак-2М» виробництва НВО «Практика» з турецьким бойовим модулем Aselsan Serdar ATMLS у варіанті з 4 пусковими на вогневих випробуваннях в Україні. Липень 2018 року

Ракети РК-2С з тандемною кумулятивною бойовою частиною здатні на такий відстані пробити 800 мм броні за ДЗ. А керовані ракети РК-2ОФ з осколково-фугасною бойовою частиною, ефективні проти укріплень та живої сили противника.

Система з двома пусковими для ракет РК-2С, була інтегрована в спеціальну версію дистанційно керованого бойового модуля Serdar, який Aselsan постачає для потреб збройних сил Катару. Турецька компанія виступила розробником та інтегратором озброєння. Своєю чергою, «СпецТехноЕкспорт» забезпечує постачання лазерних систем наведення та ракет, розроблених та виготовлених КБ «Луч».

Вперше, ці БМ, встановлені на турецькі легкі бронеавтомобілі Ejder Yalçın III виробництва компанії Nurol Makina ve Sanayi A.Ş, були продемонстровані під час військового параду на честь Національного дня Катару, що пройшов у Досі 18 грудня 2018 року. Тоді дорогами столиці Катару проїхали понад три десятки ББМ з модулями Aselsan Serdar.

Вже продано понад 100 турецько-українських модулів

Варто додати, що в Україні випробування українських ракет інтегрованих з модулем Aselsan проходили у травні та ліпні минулого року у версії з чотирма пусковими установками.

Також спільна розробка була продемонстрована на міжнародній виставці «Зброя та Безпека-2018», що пройшла у Києві з 9 по 12 жовтня 2018 року та міжнародній військовій виставці-конференції IDEX 2019 у лютому ц.р., що проходила в місті Абу-Дабі (ОАЕ).

Вже продано понад 100 турецько-українських модулів