У ЗСУ вивчать ставлення військових до перемовин з ЛДНР

У ЗСУ вивчають ставлення військових до перемовин з ЛДНР

У Збройних Силах України вивчають ставлення військових до можливих перемовин з т.зв. ДНР/ЛНР. Відповідне розпорядження отримали сьогодні, 23 травня, у різних військових частинах.

Про це повідомляє фонд «Повернись живим», який отримав копії цих документів.

«Командирам військових частин організувати та провести вивчення серед особового складу ставлення військовослужбовців стосовно можливих перемовин з ДНР/ЛНР та в термін до 16:00 24.05.2019 через управління морально-психологічного забезпечення (доповісти. – Ред.) аналіз вивчення даного питання та можливі наслідки зазначеного», – йдеться у документі, який є у розпорядженні фонду.

У ЗСУ вивчають ставлення військових до перемовин з ЛДНР

Після оприлюднення інформації, прес-служба оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗС України прокоментувала ситуацію на своїй сторінці у Facebook:

Щодо інформації, яка поширена у ЗМІ та соціальних мережах стосовно опитування щодо відношення військовослужбовців до незаконних збройних формувань, які знаходяться на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Зазначена в документі інформація мала на меті створення прогнозування можливих ризиків для громадян України та військовослужбовців Збройних Сил України та втілення упереджувальних заходів на майбутнє, щодо захисту цивільного населення. Втім в документі, який наразі втратив юридичну силу та скасований, допущено викривлення інформації, яка мала бути направлена на усіх громадян України без виключення і не мала містити залучення військовослужбовців.

В оперативному командуванні "Північ" з даного приводу призначено службову перевірку.

Нагадаємо, що військовослужбовці Збройних Сил України не ведуть перемовин із незаконними збройними формуваннями та не приймають участі у політичних акціях.