Нова бригада: надбавка 3,5 тис., вислуга – рік за півтора

Нова єгерська бригада

Рік служби буде зараховуватися за півтора, плюс щомісячна доплата в межах 3,5 тисячі гривень. Загалом солдат-контрактник отримуватиме орієнтовно 14 тисяч гривень на місяць.

Про такі умови служби у новоствореній 61-й окремій піхотній єгерській бригаді розповів тижневику «Вісник Ч» офіцер відділення управління персоналом Руслан Колесников.

Комплектуємо бригаду військовослужбовцями контрактної служби, які мають досвід бойових дій. Пріоритетними є діючі та колишні військовослужбовці сил спеціальних операцій та військової розвідки. Також набираємо мисливців, єгерів, співробітників лісових господарств, які не були задіяні в операціях об’єднаних сил, проте їхня цивільна діяльність має спорідненість зі специфікою бригади. В ідеалі нам потрібні місцеві жителі, які знають всі ліси та болота.

Також він повідомив, що бажаючих дуже багато і тому проводиться жорсткий відбір, а сама військова частина дислокуватиметься у Житомирі.

Сторінка ж бригади у facebook щодо місця дислокації вказує на Новоград-Волинський, та зокрема підтверджує слова офіцера про велику чисельність бажаючих.

Нова бригада

Раніше повідомлялось, що єгерська бригада відрізнятиметься від механізованих бригад більш високою ступеню бойової готовності, підвищеної мобільністю і вогневою потужністю.

Наразі не зовсім зрозумілі підстави зарахування вислуги у бригаді рік за півтора. Нагадаємо, що перелік таких підстави (їх 24) визначає постанова Кабінету Міністрів України від 17.02.1992 №393, це зокрема такі, як служба у високогірних районах, на підводних човнах, пов'язана з систематичними стрибками з парашутом, на заставах Держприкордонслужби тощо.

Увага! Доповнення. 14 листопада 2021 року Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (який було створено як один з державних механізмів протидії дезінформації), повідомив, що у Збройних Силах України відсутня 61-а єгерська піхота бригада, натомість є 61 окрема піхотна бригада корпусу резерву.