26-й бригаді вручили стрічку на прапор з почесним ім'ям

26-й бригаді вручили стрічку на прапор з почесним ім'ям

У Бердичеві відбулась урочиста церемонія вручення 26-й артилерійській бригаді стрічки до Бойового Прапора з почесним найменуванням частини, яка цьогоріч святкує своє 15-річчя.

Нагадаємо, що указом Президента України від 06 травня цього року бригаді присвоєно почесне найменування «імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича».

Урочистий ритуал вручення стрічки здійснив командувач ракетних військ і артилерії ЗСУ - заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант В'ячеслав Горбильов. Отримав її командир 26 артилерійської бригади підполковник Андраник Гаспарян.

На урочистостях була присутня внучка Романа Дашкевича – одного із засновників сучасної української артилерії. Олена Борисюк зазначила, що для неї є велик честь, що її дідусь став взірцем для багатьох військових. Він все життя віддав військовій справі і нині його ім'ям названа бригада, яка достойна носити його ім’я.

26-та артилерійська бригада була сформована 30 жовтня 2004 року на підставі директиви Міністерства оборони від 18 червня 2004 року на базі 62-ї окремої механізованої бригади.



Використані джерела:
pivnich.org.ua